مدیریت هیجانات

مدیریت هیجانات


170 دقیقه

6 جلسه
شعار درس

کنترل هیجانات، مدیریت اتفاقات

اهداف درس
  • تعریف هیجانات و انواع آن
  • دانستن ارتباط هیجانات با سلامتی و بیماری
  • آشنایی با نقش خانواده در هیجانات
  • دانستن نحوه ابرازگری هیجانات مثبت و منفی




درباره درس

تعطیلات است و می خواهید به همراه خانواده ی خود به سفر بروید. روز قبل از حرکت، ماشین تان را برای چکاپ کامل به تعمیرگاه می برید. شما می خواهید مطمئن شوید که بخش هایی همچون باتری، روغن و باد تایرها تنظیم باشد. شما می دانید تنظیم نبودن هر یک از این ها، بسیار مشکل ساز است و می تواند نقشی منفی در طول سفرتان بازی کند. زندگی و زیستن نیز وضعیتی مشابه این سفر را دارد. درست است که این جهان، بهشت نیست، اما جهنم نیز نیست. خداوند انسان ها را برای زجر کشیدن نیافریده است بلکه لذت بردن از زندگی، حق اساسی آن هاست. اما گاهی مشکلاتی مانع زیستن و لذت بردن از آن می گردند. گاهی چیزهایی لای چرخ ماشین زندگی مان گیر می کنند و زندگی را برای ما و دیگران تلخ می کنند. بیایید بسیار بدبینانه، انتهای ماجرا را ببینیم. می گرید و با ابراز پشیمانی می گوید: «خاک همه عالم بر سرت. چگونه توانستی آن بلا را سر کسی بیاوری که عمری با کم و زیادت ساخت و سوخت». زندانی دیگری می گوید: «پشیمانم پشیمان، می دانی چه می گویم؟ نه نمی دانی! تو حال مرا نمی فهمی. تو هفته ها نخوابیدن و کابوس دیدن و گریستن را برای لحظه ای عصبانیت نمی فهمی. نمی خواستم آن اتفاق بد بیفتد، نمی خواستم». همه انسان ها، چنین لحظات پشیمانی را به درجات کم و زیاد، تجربه نموده اند. به راستی چگونه می شود جلوی این پشیمانی ها را گرفت و به جای آن خرسندی و احساس رضایت از زندگی کاشت. خوشبختانه در این جا شما نیاز به چکاپ کامل خودتان را ندارید، فقط لازم است هیجاناتتان را تنظیم کنید. قبلاً به اختلال های روانی، اختلال های هیجانی می گفتند. روان شناسان معتقد بودند، شخص روانی یا دیوانه که خوددرگیری دارد، یعنی با خودش در صلح و سازش نیست. شخصی که در روابط بین فردی با خواهر، برادر، دوست، همسایه و معلم، مشکل دارد و نمی تواند با آن ها کنار بیاید. این چنین شخصی، نیازمند تنظیم هیجانی است. او باید همچون یک مکانیک، هیجانات مثبت و منفی خود را بشناسد و نحوه ی ابراز هر یک از آن را یاد بگیرد. این هنر و مهارتی است که ما انسان ها ناگزیر از آموختن آن هستیم وگرنه زندگی را برای خودمان و دیگران به جهنمی سوزان تبدیل می کنیم.

این درس تحت عنوان «مدیریت هیجانات» در 6 جلسه توسط دکتر جواد خدادادی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ارائه شده است. هدف اصلی این درس، آموختن نحوه کنترل، مدیریت و خودنظم بخشی هیجانی به مخاطبان است. استاد این هدف را ضمن پرداختن به موضوعات متنوعی از قبیل تعریف هیجان و اهمیت هیجانات در زندگی، ارتباط هیجانات با بیماری ها و سلامتی، نقش خانواده در کنترل هیجانات، نحوه ابراز گری هیجانات منفی و مثبت به پیش برده است. بیایید با یکدیگر نگاهی به گوشه ای از این درس بیندازیم. «به دنبال حذف یا سرکوب هیچ هیجانی در خود نباشیم. هیچ هیجان بدی نداریم. هیجان های مثبت مثل مهربانی یا هیجان های منفی همچون خشم، همه شان به زندگی کمک می کنند. این هیجانان زمانی مشکل سازند که متراکم شوند. عدم ابرازگری و سرکوب آن ها می تواند موجب آسیب هایی جدی شود».


سرفصل‌ها
لطفا وارد شوید و در درس ثبت نام کنید
دوره آموزش هوش هیجانی ؛ اصول و تکنیک های آن | تقویت هوش هیجانی

تکنیک های غلبه بر هوش هیجانی را یاد بگیرید و رشد فردی تان را رغم بزنید؛ با افزایش مهارت مدیریت هوش هیجانی به خود حس رضایت بدهید.