درس های سامانه

فنون مصاحبه در نشریات دانشجویی
اعتقاد و اعتماد امام خمینی(ره) به دانشگاه ،که در جملاتی همچون «دانشگاه مبدأ همه تحولات است» و«از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین بشود»نمود پیدا کرد، سبب شد تا دانشجویان به خودباوری رسیده و به نقش خود در جامعه آگاه شوند. تحقق عملی این نقش، مستلزم دانش افزایی و یادگیری مهارت های گوناگونی است، که یکی از آن ها فنون مصاحبه است. مصاحبه، ابزار ابراز وجود جوان انقلابی و ابزار مطالبه گری و به پیش بردن خواست انقلابی است. در این درس، دکتر احمد کارخانه به اصول و اساس فن و هنر مصاحبه اشاره می کند و کاربرد آن را برای دانشجویان توضیح می دهد.

تکنیک های عملیات روانی و نبرد رسانه ای
امروزه، عملیات روانی یکی از شیوه های نوین جنگ نرم است که بسیاری از کشورها برای دستیابی به اهداف خود از آن استفاده می کنند. این شیوه در عین اثرگذاری، کم هزینه ترین ابزاری است که با تاثیرگذاری بر فکر و اندیشه ی مخاطب به تغییر رفتار آن ها منجر می شود. با رشد و گسترش ابزارهای ارتباط جمعی و تسهیل دسترسی مردم به این وسایل، کاربرد عملیات روانی بسیار بیشتر شده است و دشمنان برای از بین بردن کارامدی حریف، از این ابزار بهره می گیرند. بدین سبب، ضروری است تا کنشگران فضای مجازی با تاکتیکها و تکنیکهای عملیات روانی آشنا می شوند.در این درس استاد حسن عباسی در چهار جلسه به این نیاز انسان ایرانی پاسخ داده است.

آموزش خبرنویسی
اصلی ترین و بدیهی ترین وظیفه خبرنگار ، آشنایی با دانش، اصول و قواعد خبرنویسی است تا به وسیله آن بتواند به نیاز ها و دغدغه های فکری مخاطبان خود پاسخ دهد.از طرف دیگر با توجه به اشاعه سبک زندگی مدرن و تحولات شکل گرفته در حوزه ی فن آوری های ارتباط جمعی و به تبع آن تغییرات ایجاد شده در نوع روابط اجتماعی، پاسخگویی به نیاز های خبری مخاطبان مستلزم آشنایی باشیوه ها و سبک های نوین خبری است. این درس، با آگاه نمودن خبرنگاران به این قالب ها، به موفقیت آن ها در این زمینه کمک می کند.

شناخت ماهیت رسانه
«بیش از 45 میلیون و 800 هزار نفر کاربر ایرانی در تلگرام عضو هستند». اگر جمعیت۲۴ میلیون نفری کودکان را از کل جمعیت ایران کم کنیم، عدد 45 میلیون، تقریبا به همه جمعیت بزرگسال ایران اشاره دارد. این بدان معناست که شبکه های اجتماعی مجازی، به بخشی ملموس از زندگی روزمره انسان ایرانی تبدیل شده اند. این ملموس بودن و پیش چشم بودن، سبب شده است تا پدیده شبکه های اجتماعی مجازی، به مثابه یک موضوع یا مسئله، مورد بررسی کاربران این شبکه ها قرار نگیرد. در درس«شناخت ماهیت رسانه» سعی شده است تا این نقیصه برطرف شود.

جریان شناسی رسانههای غربی
در این درس دکتر سید احمد سادات در 5 جلسه به جنبش دانشجویی و جوانب آن می پردازد رسانهها در عصر حاضر حکم تیغ دو لبهای را دارند که نوع کاربرد آن بر افکار عمومی بسیار مؤثر است. هم میتوانند مخرب جامعه در ابتذال فرهنگی و اشاعه فرهنگ اباحیگری باشند و هم میتوانند نقش اساسی در توسعۀ همه جانبۀ کشور در راستای چشمانداز توسعه کشور باشند. درس "جریان شناسی رسانه" موضوعاتی از قبیل: رسانه ابزاری برای استعمار، تسلط صهیونیسم بر رسانههای غرب و جریانشناسی رسانههای جهان عرب را بررسی میکند.

سیر تحول فکری و ادبی شعر معاصر
این درس به نقد و نظر در مورد خاستگاه شعر معاصر از ادبیات مشروطه تا انقلاب اسلامی میپردازد که در آن به بررسی اشعار شاعرانی همچون نیما یوشیج، اخوان ثالث، سهراب سپهری، فروغ فرخزاد و احمد شاملو پرداخته میشود.